blank

У Дервенти су данас уручена одликовања за 35 погинулих бораца из Дервенте, којим их је одликовала предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и 15. септембра – Дана погинулих и несталих у Одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске.

blank

Одликовање Медаља заслуга за народ члановима породица постхумно одликованих бораца су уручена данас у Центру за културу, а уручили су замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић и предсједник Градске борачке организације Чедо Вујичић.

blank

„Три деценије Републике Српске и више од двије и по деценије мира у Републици Српској , а све за то је требало поднијети велику жртву која је немјерљива. Република Српска се настоји одужити овим људима , овим чином свакако да Република дуже траје, да културу сјећања на погинуле припаднике развијамо и отмемо од заборава и да њихова жртва не буде узалудна“ у изјави новинарима рекао је Јефтић.

Предсједник Градске борачке организације Чедо Вујичић нагласио је да се ради о најмасовнијој додјели постхумних признања за погинуле борце и да је укупно  35 одликовања која су додијељена Указом предсједника Републике Српске, од чега 33 на приједлог Градске борачке организације поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске, а два постхумна одликовања додјељује се на приједлог Организације породица заробљених, несталих и погинулих поводом 15. септембра – Дана погинулих и несталих.

ПН

blank