Одржана друга по реду Међународна изложба паса под називом „Šamac dog show 2023.“

0
120
blank
blank

У сарадњи кинолошког савеза Републике Српске и Кинолошког удружења „Шамац“ а уз подршку Општине Шамац, протеклог викенда је одржана друга по реду међународна изложба паса.

Ова манифестација која се одржавала на градском стадиону, током два дана, окупила је велики број излагача из централне, јужне и источне Европе. Оцјењивање изложених паса вршило је пет реномираних, међународних судија.

blank

Манифестацију је отворио начелник општине Шамац, Ђорђе Милићевић, који је истакао да је број учесника већи него прошле године и да је ово веома лијепа прилика за промоцију локалне заједнице гдје ће учесници упознати нашу општину, а да ће овакве манифестације увијек имати подршку општинске управе које ће својим организовањем из године у годину, постати традиоционалне и нешто по чему ће наша општина бити препознатљива.

Предсједник Кинолошког удружења „Шамац“ Бранимир Доброкес, рекао је да ова манифестација обухвата двије међународне и двије националне изложбе паса свих пасмина.

“Награде за најљепше псе су пехари, али за разлику од прошле године, када смо додјељивали и храну за псе, ове године је у питању нешто аутентично, занимљиво. Наиме, додјељујемо опрему за псе, тако да остане у сјећању нашим излагачима, да их асоцира на Шамац”, рекао је Доброкес.

blank

Он је напоменуо да је циљ манифестације да подигну на виши ниво кинологију како на локалном, тако и на републичком нивоу када је у питању РС и БиХ, те се труде да сваке године буду још бољи и промовишу Шамац на најбољи начин.

blank

Међународни кинолошки судија Ђорђе Тешић рекао је да је оцјењивао мање и веће изложбе по цијелом свијету, а да му је ова у Шамцу једна од најдражих, јер његови корјени потичу из Шамца.

Светлана Павловић

blank