ОДРЖАНА 2. БРОДСКА УЛИЧНА ТРКА

0
318
blank
blank

Мирко Мауна из Сремске Митровице и Луциа Кимани, поријеклом из Кеније, са адресом живљења у БиХ, побједницу су 2. Бродске уличне трке на пет километара за одрасле.

Мауна је ову дионицу претрчао у времену 0:15:44, испред  Млађена Самарџића  атлетичара АК „Маратон“ из Брчког (0:15:50) и Жарка Јовановића из Модриче (0:16:54).

blank

У женској конкуренцији, Луциа Кимани дистанцу од 5 километара истрчала је за 19 минута и 11 секунди. Друго мјесто припало је Мишел Врховац ,док је трећу позицију заузела Биљана Бурсаћ.

Првопласирани Мирко Мауна, најбоље резултате каријере оставрио је на првенству Србије у кросу на 10 километара, и четврто мјесто на Балканском првенству на 3 километра. За Бродску трку каже да је изузетно добро организована.

-Мало сам уморан од пута, а јуче сам учествовао и на првенству Србије у кросу. Задовољан сам конкуренцијом, организацијом и укупно спортском манифестацијом у Броду-, рекао је Мауна.

За Млађана Самарџића, који је први пут у Броду, трчање је велика љубав и стил живота. Четврто мјесто на Балканском првенству најзначајнији му је резултат каријере.

-Уочи Бродске трке био сам на првенству БиХ и обезбједио шампионску титулу у кросу за млађе сениоре. Била је занимљива трка у Броду. Мауна и ја смо се борили до посљедњег километра. Био је бољи и честитам му на побједи-, изјавио је Самарџић.

Од бродских тркача, на стази од пет километара најбоље вријеме (0:17:22) остварио је Ђорђе Ћерић који је заузео четврту позицију.

-Очекивао сам треће мјесто, али колега из Модриче је био бољи овај пут. Честитам првопласиранима и свим другим тркачима. Настављам са тренинзима и очекујем добре резултате идуће године-, поручио је Ћерић.

Велику пажњу многобројних посјетилаца изазвале су дјечије трке у којима је учествовало око 300 малишана, од вртићког узраста до 14 година који су се такмичили у четири категорије. Сви учесници трка добили су своје медаље те пригодне поклоне које је обезбиједила општина Брод и ЈУ Туристичка организација.

Сигурно је да спортске активности и овакви догађаји за циљ имају популаризацију рекреативног бављења спортом дјеце, а виђени ентузијазам најмлађих генерација и њихова радост након учешћа у манифестацији гаранција су да ће Бродска трка трајати и у годинама пред нама.

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да је свака спортска манифестација значајна за локалну заједницу, а посебно када на једном мјесту окупи 400 учесника, као што је овдје случај.

-Овдје су такмичари из цијеле Републике Српске и БиХ, а посебно богатство овог спортског дана су трке за најмађе које је пратио импозантан број посјетилаца. Општина је ту да подржи овакве спортске догађаје и у будућности-, поручио је први човјек Брода.

Иако тек друга по реду, Бродска улична трка с разлогом постаје још један спортски догађај по коме ова локална заједница постаје препознатљива на алтетској мапи Републике Српске и БиХ.

Директор ЈУ Туристичка организација општине Брод, Горан Вукојевић истакао је да овакве манифестације дају смисао постојања Установе.

-Ово је изузетно значајан догађај за ТО и општину Брод. Наш рад се базира на овакве догађаје и уопште манифестације промоције спортског, културног и туристичког карактера. И у наредном периоду надамо се одличној сарадњи са општином Брод и спонзорима који нам свесрдно помажу-, изјавио је директор ТО и предсједник организационог одбора Бродске трке.

Сходно одлучности организатора, масовности, али и регионалном угледу, који већ има, за очекивати је да ће треће издање овог атлетског догађај идуће године добити још више на значају.

Друга Бродска улична трка одржана је 24. октобра, а троипочасовни програм на Тргу Патријарха Павла, презентацијом вјештина, употпунили су чланови карате клуба „Полет“, атлетског клуба „Астера“, клуба реалног аикидо-самоодбранa „Брод“, Физио центра.

blank

blank

Резултати по категоријама:

 

Дјевојчице – узраст од 4 до 6 година                     Дјечаци – узраст од 4 до 6 година

  1. Неда Шљука                                                     1. Данило Милосављевић
  2. Ана Пајић                                                          2. Андреј Кршић
  3. Лана Божуновић                                             3. Никола Петковић

 

Дјевојчице – узраст од 7 до 10 године                 Дјечаци – узраст од 7 до 10 година

  1. Матеа Благојевић                                          1. Ђорђе Трнинић
  2. Вања Пурић                                                     2. Марко Шукурма
  3. Андреа Ђорђић                                              3. Милош Ружојчић

 

Дјевојчице – узраст од 10 до 14 година                 Дјечаци – узраст од 10 до 14 година

  1. Милица Петковић                                          1. Бојан Дуроња
  2. Милица Пено                                                   2. Никола Глигоревић
  3. Анђела Јелић                                                   3. Стефан Ивановић

 

Izvor: radiobrod.live

 

blank