Одржан годишњи концерт Културно умјетничког друштва „Посавина“ Црквина

0
55
blank
blank

У Шамцу је одржан годишњи концерт Културно-умјетничког друштва (КУД) “Посавина” из Црквине који је имао хуманитарни карактер, јер су прикупљана средства за Удружење грађана Центар за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама у развоју “Дјеца сунца” Шамац.

На хуманитарном годишњем концерту, којим су увеличали и обиљежавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе, учествовала су културно-умјетничка друштва “Завичај” из Модриче, “Ново Село” и “Шамац” из Шамца и секција “Посавина” из Вукосавља.

blank

Предсједник КУД “Посавина” из Црквине Драгица Маринковић рекла је да је њихова секција  промовисала традицију, културу и заједништво.

“Средства од улазница ће бити усмјерена за Удружење грађана “Дјеца сунца” из Шамца и одлазак чланова КУД-а “Посавина” на Интернационални фестивал у Тасос у Грчкој”, каже Маринковићева.

Она је подсјетила да КУД “Посавина” броји око 90 чланова заједно са секцијом Вукосавље, који су распоређени у неколико група.

blank

Директор Центра за културу из Вукосавља Срђан Трипић рекао је да су својим доласком жељели да допринесу и празнику и хуманитарној акцији.

blank

Предсједник КУД “Ново Село” Јовица Стојић каже да имају око 30 чланова, раде у једној фолклоррној секцији, постоје двије и по године, те су се представили публици  кореографијом “Играма из Лесковца”.

Овој манифестацији присуствовала је потпредсједник Скупштине Јадранка Ђукић и начелница Службе за локално – економски развој Слађана Мишић.

Светлана Павловић

blank