blank

Шаховски клуб “Црвена звијезда” из Обудовца организовао је 28. турнир у шаху, на којем је учествовао 51 шахиста из свих категорија из Дворова код Бијељине, Брчког и Обудовца.

У конкуренцији од осам до 10 година прво мјесто припало је Милану Гајићу, друго Јови Гајићу, а треће мјесто освојио је Иван Илић, док је у конкуренцији од 12 до 14 година златна медаља припала Миленку Перкановићу, сребрена Драгани Лазић и бронзана Драгољубу Мишићу.

blank

У конкуренцији од 14 до 18 година злато за прво мјесто припало је Душану Јоксимовићу, сребро Хелени Гајић и бронза Петру Симићу.
Драгица Симић освојила је прво мјесто у категорији сениори, друго мјесто освојила је Микица Јоксимовић и треће Јово Јаћимовић.

Предсједник обудовачког Шаховског клуба “Црвена звијезда” Недо Симић рекао је да је турнир одигран у фер атмосфери, те најавио пријатељски сусрет шахиста у Бијељини и Брчком.

blank
Он је додао да се шахисти овог клуба припремају активно за појединачно првенство Републике Српске у шаху који ће бити одржан 20. априла у Дворовима, код Бијељине.

Турнир је одржан у Дому културе “Милан Јелић” у Обудовцу, а покровитељ је била општина Шамац.

Светлана Павловић

 

blank