blank

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржано видовданско вече и отворен традиционални. 18. по реду “Видовдански сабор”, са којег је поручено да косовско предање мора бити достојно преношено на будућа покољења.

blank

Свештеник Драган Павловић из Горње Слатине бесједио је о Косовском боју као дијелу националног и културног идентитета православних Срба.

“Косовско предање се преносило на генерације прије нас и ми, као насљедници тог предања, треба да га достојно преносимо на покољења која долазе”, рекао је Павловић у бесједи на видовданској вечери у Дому културе.

Отварајући Видовданско вече и 18. “Видовдански сабор” Љубиша Станишић је у име Организационог одбора истакао значај данашњег скупа за овај дио Посавине.
У културно-забавном дијелу учестовао је хор “Херувими” .

blank

Обиљежавање Видовдана биће настављено данас у Горњој Слатини, гдје ће бити служен парастос за 29 погинулих бораца Војске Републике Српске из овог мјеста.
За данас  је најављено и такмичење у шест спортских дисциплина, на којем ће учествовати око 200 мјештана Горње Слатине и засеока Грбача и Пањик.

blank

Покровитељ ове манифестације је општина Шамац, уз помоћ спонзора са шамачког подручја.

Светлана Павловић

blank