Општини Шамац признање за допринос на унапређењу система безбједности саобраћаја

0
89
blank
blank

На 12. Међународној конференцији безбиједности саобраћаја у локалној заједници чији је организатор била Агенција за безбиједност саобраћаја Републике Српске уручено је признање за допринос на унапређењу система безбиједности саобраћаја у локалној заједници Шамац, изјавио предсједник Савјета за безбједност саобраћаја на територији општине Шамац Симо Варадиновић.

blank

Он је додао да је на 12. конференцији безбједности саобраћаја у локалној заједници признање уручено уз пирсуство великог броја директора Агенција за безбиједност саобраћаја из Македоније, Словеније, Србије, те представаника Министарстава.

Варадиновић истиче да је Савјет спровео низ активности на повећању безбиједности саобраћаја, истичући да је одржана и кампања под називом „Кад се живот преокрене“ у сарадњи са Ауто-мото савезом и Агенцијом за безбиједност саобраћаја РС.

Редовно су одржавани састанци Савјета за безбиједност општине Шамац на којима су позвани и били присутни представници Жељезница РС, ЈП „Путеви Српске“ и представници Агенције за безбиједност саобраћаја РС заједно са члановима Савјета за безбиједост саобраћаја из Шамца.

Према његовим ријечима Савјет у Шамцу броји једанаест чланова  чији су представници Дома здравља, основних и Средње школе, полиције, ватрогасци, представници Ауто мото друштва Шамац и Ауто школа.

„Редовно засиједамо на тему повећање безбиједности саобраћаја на територији наше општине, посебно када је почетак школске године. У склопу редовних одржавања састанака, анализирамо све проблеме на подручју општине Шамац везане за саобраћај“, каже Варадиновић.

Он каже да се на састанцима са представницима ЈП „Путеви Српске“ и Жељезница РС  разговарали и о пружном прелазу који је у лошем стању, а налази се на магистралном путу М1 104 у Шамцу.

Светлана Павловић

blank