blank

Представници општинског Фонда солидарности су подијелили по 100 КМ за 34 студента из категорије дјеце демобилисаних бораца и дјеце ратних војних инвалида чији су родитељи чланови Фонда.

Подијељено је и 30 новогодишњих пакетића за дјецу, а ових дана ће подијелити и 31 божићницу члановима Фонда солидарности.

Предсједник управног одбора Фонда солидарности Ана Благоичевић каже да ће ових дана посјетити и четири тешко болесна члана Фонда и додијелити им једнократну помоћ.

“Из Фонда солидарности у 2021. години издвојено је око 20.000 КМ за лијечење демобилисаних бораца и ратних војних инвалида, за једнократне помоћи студентима, основцима и средњошколцима”, рекла је Благоичевићева.

Благоичевићева је истакла да општински Фонд солидарности постоји 15 година, има 420 чланова, међу којима су сви локални функционери, већина радника општинске управе, а општина годишње за његов рад издваја 2.500 КМ.

blank

Предсједник Скупштине општине Симо Варадиновић каже да су одборници на посљедњој сједници Скупштине усвојили буџет за 2022. године, којим су поново предвиђена средства од 2.500 КМ за Фонд солидарности.

Дијете демобилисаног борца Милка Гајић, која студира на Пољопривредном факултету у Бањалуци, одсјек ратарство, истиче да је ова помоћ од 100 КМ данас значајна, јер ће јој помоћи за куповину потребне литературе.

Светлана Павловић

blank