blank

У Шамцу је организован први “Прољетни базар” који је окупио више од 15 удружења и појединце који се баве израдом ручних радова, а своје радове изложили су и ученици основних и Средње школе, те малишани Дјечијег обданишта “Радост”. Ово је први базар оваквог типа, једнодневна манифестација одржана је на Градском тргу у организацији ЈУ “Центар за културу” у Шамцу.

Начелник општине Ђорђе Милићевић, који је обишао учеснике манифестације са сарадницима начелницом одјељења за Општу управу Наташом Маринковић и начелником Службе за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите Мишом Дервенићем истакао је да је ово први базар оваквог типа.

blank

Он истиче да га радује да грађани купују ситнице за своје најдраже пред Међународни празник жена – Осми март, а тиме дају допринос активностима удружења и осталих који се баве умјетничким радом.

Организатор и директор Центра за културу Миланка Благојевић рекла је  да су на Базару изложени углавном ручни радови, честитке, украси, колачићи, производи од прућа и друго.

blank
“Овдје су били јединствени поклони које смо понудили грађанима за сутрашњи празник”, каже Благојевићева, додајући да је циљ ове манифестације окупљање грађана у сусрет празнику жена и нада се да ће постати традиционална.

Предсједник Удружења грађана Центар за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама у развоју “Дјеца сунца” Тања Нинковић, која је са својим члановима имала штанд на базару, каже да су припремили доста ручних радова, а највише честитки.

blank
“Наставили смо континуитет рада без обзира што смо обезбиједили средства за ову годину за услуге, путовања, рехабилитацију дјеце. Настављамо и даље са радионицама и активностима”, каже Нинковићева.

Она је подсјетила да је у изради честитки за продају и разних других предмета учествовало 15 дјеце из Удружења “Дјеца сунца”, волонтери, родитељи, а ове активности, како она каже, много значе дјеци за њихову моторику, социјализацију и дружење.

Светлана Павловић

blank