blank

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић и предсједник Скупштине Симо Варадиновић уприличили су у Општинској управи пријем за чланове хора „Херувими“ који су по трећи пута као амбасадори општине Шамац донијели злато учествујући на Међународном фестивалу „Мајске музичке свечаности“ у Бијељини.

Милићевић је рекао  да су „Херувими“ прави културни бисер у који треба улагати, много у себе улажу, много  заједнички раде и уз врло скромна финасијска средства  постизали су резултате током свих ових година.

blank

„Као једни од наших најбољих амбасадора, на Међународном такмичењу хорова “Мајске музичке свечаности” „Херувими“ су трећи пут за редом освојили златну медаљу и на тај начин представили општину Шамац у најљепшем свјетлу. Општина Шамац поред редовног јавног позива за невладине организације, пружа сваки вид подршке када је у питању рад пјевачког друштва “Херувими”, али и рад осталих представника културно-друштвеног живота“, каже Милићевић.

Диригент хора, Раде Босић каже да су на фестивалу пјевали духовне и свјетовне композиције и освојили злато у категорији мјешовитих камерних хорова, те да је поносан што су не самo амбасадори општине, него што изузетно добро презентују, његују и чувају умјетност као културу.

„Уколико нам услови и вријеме дозволе планирамо да одржимо низ концерата у Српској и региону, па чак отварају се неке нове могућности. Имамо пријатеље у Аустралији, па можда једну турнеју да имамо тамо и једну на Новом Зелaнду“, каже Босић.

blank

Солиста у хору „Херувими“ Ковиљка Марковић истиче да је такмичење на којем су учествовали јако битно такмичење које се одржава већ 22 године, а они су већ трећи пута учесници тог такмичења и трећи пута освајају златну медаљу.

„Припремали смо се кратко са подмлатком који није доста увјежбан како смо ми то навикли. Успјели смо да потврдимо да се наш труд исплатио“, каже Марковићева.

Светлана Павловић

blank