blank

У Браници, мјесна заједница Обудовац 2, обудовачки свештеници су освјештали новосаграђени споменик и служили парастос за 18 погинулих бораца у одбрамбено – отаџбинском рату, пет погинулих и умрлих изван борбених дејстава и четири цивилне жртве.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић каже да је споменик саграђен на иницијативу мјештана Мјесне заједнице „Браница 2“, а вриједност радова је 8.500 КМ, од чега 5.000 КМ је учешће општине Шамац а 3.500 КМ мјештана.

blank

Он је говорио о путу погинулих и да на овај начин оживљавају успомене на своје саборце и тешко вријеме које су прошли, бранећи Републику Српску.

“Једино на тај начин ћемо одужићемо се према онима који су својом крвљу бранили слободу и ове просторе”, рекао је Зорановић додајући да ће се од сада, након саграђеног споменика сваке године служити парастос.

Парастосу је присуствовао и начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић који је обраћајући се присутнима рекао да борци који су дали животе за слободу Републике Српске не смију бити заборављени и да је чување сјећања на њих задатак свих нас.

Он је додао да породицама погинулих бораца поред материјалног треба пружити и топлу ријеч, знак поштовања која много значи.

blank

Парастосу су поред породица погинулих и мјештана присуствовали предсједник Скупштине општине Симо Варадиновић, начелник Одјељења за финансије Велимир Андрић, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове Ведрана Михаљчић и начелник Службе за друштвене дјелатности и послове Цивилне заштите Мишо Дервенић.

Светлана Павловић

blank