blank

У Галерији Центра за културу Дервента вечерас је отворена самостална изложба слика Зорана Гојковића из Добоја.

blank
Детаљ са отварања изложбе Зорана Гојковића у Центру за културу Дервента

Представљене су слике различитих мотива и техника.

Гојковић је новинарима рекао да се сликарством бави 40 година и да му је ово друга самостална изложба у Дервенти.

“Прије 10 година сам излагао у Дервенти. Учесник сам сваке године Kолоније `Патковача`, која се одржава овдје”, додао је он.

Он је рекао да се сликањем почео бавити када је имао 21 годину.

“Тада сам почео правити цртеже, што је био мој први рад. Након цртежа у оловци, почео сам да уводим туш, затим суве боје и пастел, уље на платну, а у посљедње вријеме радим највише акрилне боје на платну и картону”, каже Гојковић.

Гојковић је рођен 1960. Године у Осјечанским Чивчијама, по занимању је дипл.инж. машинства, а сликањем се бави од 1982. године.

До сада је излагао на више групних и самосталних изложби, у Добоју, Модричи, Дервенти и Петрову.

Учествовао је и на многобројним ликовним колонијама и саборовањима сликара, у Добоју, Дервенти, Борову селу, Копаонику, Вршцу, Теслићу.

“Тематика Зорановог сликарства је завичајна и прародитељска. У том садржају, богатом колориту са претежно плавом и љубичастом бојом поставља добре ефекте. Зоранова умјетност нам говори да умјетност није нека посебна творевина, апстрактна, неухватљива и далека, него дјело умјетника који створио због себе али и због људи”. /Извод из критике Саве Петковића ак.сликара и дипломираног дизајнера/. 

Заинтересовани изложбу могу погледати сваког радног дана од 7 до 15 часова до 20. Октобра.

Организатори изложбе наглашавају да је приликом посјете потребно обавезно придржавање свих мјера заштите против ширења вируса корона.

Посавске новости 

 

blank