Отворен 12. Међународни сајам привреде Модрича 2023.

0
33
blank
blank

Дванаести  Међународни сајам привреде Модрича 2023., отворен је данас, 7. септембра и трајаће два дана.

Одржава се у ЈУ Културно спортском центру, а дио сајма из области пољопривреде смјештен је на полигону испред спортске дворане. Организатори су општина Модрича и Развојна агенција општине Модрича, у сарадњи са модричким привредницима, предузетницима и пољопривредним произвођачима.

blank

Ове године партнер у организацији сајма је Амбасада Народне Републике Кине, испред које се представила Асоцијација кинеских предузећа у БиХ са осам водећих свјетских компанија  из области енергетике, грађевинарства, телекомуникација и здравства.

Сајамске манифестације су мјесто гдје се оживљавају одређене пословне активности, промовише предузетништво и склапају пословни уговори. Погодна су мјеста за размјену искустава, обнову контаката са пословним партнерима, упознавање нових партнера и закључивање уговора, те презентацију производа и услуга излагача.

Сајам је званично отворио начелник општине Јовица Радуловић,  те са амбасадором Амбасада Народне Републике Кине Ђи Пингом  пресјекао свечану траку.

blank

Отварању сајма присуствовали су народни посланик Милка Савић, начелници сусједних општина Теслић, Шамац, Вукосавље и Брод, одборници у Скупштини општине Модрича, представници установа, предузећа и удружења, излагачи и бројни посјетиоци.

На овогодишњем сајму своје производе и услуге представило је преко 200 излагача, из области привреде и пољопривреде, из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Италије, Мађарске и Кине.

blank

На заједничком штанду општине Модрича и Развојне агенције присутнима се обратила начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Бојана Курешевић, истакла значај сајамских манифестација, захвалила се Амбасади Народне Републике Кине на доприносу у организацији Сајма, као и осталим учесницима и излагачима, након чега је начелник Јовица Радуловић уручио амбасадору Ђи Пингу златну плакету и пригодне поклоне.

„Велика част за Модричу је што смо ове године у организацији Сајма за партнера имали Амбасаду Народне Републике Кине. У наредних пет година ћемо уско сарађивати са кинеским компанијама које раде на изградњи ауто-пута Вукосавље-Рача. Из те сарадње, покушаћемо извући све бенефите битне за локалну заједницу. Аплицираћемо на заједничке инфраструктурне пројекте. Поједине наше фирме су позване да сљедеће године учествују на великом  Кинеском сајму“, истакао је начелник Радуловић.

blank

„Драго ми је што поново имам прилику посјетити Модричу. Економија Моидриче се брзо развија, народ је сложан и срећан. Наша сарадња има велики потенцијал, не само на пољу инфраструктуре, већ и у пољопривреди и производњи“, изјавио је амбасадор Ђи Пинг.

blank

Програм је обогаћен наступом Етно групе „Ива“ и свјетски познатог виртуза на хармоници Душана Секулића.

Извор: Општина Модрича 

blank