blank

Директор “Водовода и канализације” у Шамцу Михајло Ђурђевић рекао је да је ово предузеће добро пословало у прошлој години, а да је планирано да уз подршку општине, као већинског власника, набави опрему и механизацију за послове за које су до сада ангажоване друге фирме.

Он је напоменуо да би, према плану за ову годину, требало да набаве нову механизацију, мали багер, машину за залеђивање цијеви како не би морали да искључе читаву мрежу због појединачног квара, као и једну фрезу за копање.

Ђурђевић је навео да су приходи овог предузећа у 2020. години били 634.910 КМ, а расходи 624.417 КМ.

blank

Он је напоменуо да су “Воде Српске” блокирале рачун предузећа “Водовод и канализација” током августа прошле године због неизмиреног дуга од 42.000 КМ, који је настао од 1995. до 2017. године.

“Да тога није, била би још боља ситуација. Наплата је била већа због повећаног броја прикључака на градску водоводну мрежу која је након поплава 2014. године проширена на приградска насеља”, навео је Ђурђевић.

Он је указао да је у протекле три године порасло интересовање потрошача за прикључење на водоводну мрежу због недостатка воде у хидрофорима, као и смањења цијене прикључка на водоводну мрежу на 390 КМ.

“Сада имамо 360 нових прикључака из мјесних заједница Црквина, Шкарић и Писари, а само у прошлој години прикључило се 150 потрошача”, додао је Ђурђевић.

Светлана Павловић

blank