blank

Начелник општине организује сваке године два пријема за мајке које су родиле треће и свако сљедеће дијете, близанце или тројке. Ово је један од видова подршке родитељима  али и начин за подстицање наталитета на подручју општине.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, због очувања здравља мајки и њихове дјеце ове године  није било окупљања али је мајкама  које су родиле треће и свако сљедеће дијете и близанце исплаћено  31.800 КМ, што је 800 КМ више него што је планирано. У овој години  средства је добило 46 мајки.

Од новембра 2019.године до маја 2020.године средства у добиле 22.мајке које су родиле треће, четврто и свако сљедеће дијете и близанце у том периоду, док су  средства за период од маја до новембра текуће године добиле 24 мајке ,њих 15 је родило треће дијете, три четврто,двије пето ,једна седмо дијете док су три мајке родиле близанце.

„Ове године, нажалост,нисмо били у прилици да окупимо породице које су постале богатије за треће дијете или још бројније ,а то је једна од најљепших акција које проводимо. Општина Дервента са задовољством , поред осталих начина и овим гестом подржава породице са више дјеце. Свјесни смо да је тим породицама потребно далеко више од овог скромног  дара, али на овај начин желимо да покажемо да су нам дјеца , потомство и наталитет важни“, рекао је начелник Симић и додао да је овај вид подршке вишечланим породицама тек први корак.

blank

Подршка се наставља и у току њиховог одрастања и у обданишту и у школама.

“Подршка је и у изградњи паркова, игралишта и на крају и у обезбјеђењу радних мјеста .О свему томе треба водити рачуна и то развијати,што смо чинили и чинити ћемо и даље. Свим породицама које су у овом периоду постале богатије за новог члана желим да у здрављу , задовољни и срећни уживају у одрастању своје дјеце. Свако дијете   доноси  највећу радост својим родитељима и породици,али и свако новорођено дијете обрадује и све нас“, истакао је начелник.

 Породица  Земуновић је прије четири мјесеца добила новог члана.Родитељи Данка и Драган су добили треће дијете, малог Николу, коме  су се посебно обрадовали сестра Ана и брат Андреј.

Радост је стигла и у породицу Наталије и Мирка Думанића.Маленог Славка са пуно радости и среће дочекали су сестра Ана и брат Марко.

Мајкама које су родиле треће, четврто и свако сљедеће дијете уручена су средства у износу од по 600 КМ док је мајкама које су родиле близанце уручено по двије хиљаде марака.

Општина Дервента

 

blank