Подјела ваучера за набавку школског прибора за дјецу из породица са четворо и више дјеце

0
123
blank
blank

Општина Модрича у сарадњи са Удружењем родитеља са четворо и више дјеце „Нада 4“ и ове године је  организовала подјелу ваучера за набавку школског прибора за дјецу из породица са четворо и више дјеце.

На организованом пријему у Српском културном центру, у име општинске обратила се замјеница  начелника Тамара Евђић, саопштила да је ове године одлуком начелника  вриједност ваучера са досадашњих 30 КМ увећана на 50 КМ. „На ово увећање смо се одлучили узимајући у обзир тешку економску ситуацију и енормно повећање цијена, како би родитељима олакшали и умањили трошкове којима су изложени почетком нове школске године“, након чега је симболично уручила први ваучер предсједници Удружења Татјани Писаревић.

Ваучери се могу искористити у књижари „Мира“.

blank

У прошлој години ваучери у вриједности од 30 КМ су обезбијеђени за 335 дјеце, док се ове године на списку за додјелу ваучера налази се 151 породица, са 352 дјеце и то:

3 породице са осморо дјеце,2 породице са седморо дјеце,11 породица са шесторо дјеце,24 породице са петоро дјеце, и 111 породица са четворо дјеце.

Поред наведеног, како би се побољшао положај породице на подручју наше локалне заједнице, проводи се још низ пронаталитетних мјера.  Породицама  са троје и више дјеце уручене су „поносне картице“, којима остварују попуст при куповини робе код предузећа која су приступила пројекту.За породице са четворо и више дјеце Општина Модрича је обезбиједила стипендије за студенте од прве године студирања. Такође, донесена је Одлука о утврђивању цијене услуга за боравак дјеце у вртићу.

blank

По тој одлуци боравак дјеце из породица са четворо и више дјеце је бесплатан за свако дијете уколико су остала дјеца из породице малољетна или се школују. Сваке године се организује пријем мајки које су у претходној години родиле треће или наредно дијете, на коме им се уруче новчана средства (по 300,00 КМ) и пригодни поклони.С  циљем повећања наталитета издвајају се и значајна новчана средства за поступак вантјелесне оплодње брачним паровима.

Предсједница Удружења родитеља са четворо и више дјеце „Нада 4“ Татјана Писаревић је нагласила да им помоћ локалне заједнице много значи, јер без те помоћи неби могли остварити низ активности које Удружење проводи у току године.

Извор: Општина Модрича 

 

blank