blank

Припадници Полицијске станице Дервента су данас 24.05.2022. године, за око 60 ученика четвртих разреда Основне школе „19. април“ у Дервенти, организовали предавање у вези кампање „Оружје не штити, оружје убија“, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске заједно са УНДП-ом.

Циљ наведених предавања је  подизање свијести грађана о опасностима које са собом носи одбацивање оружја и минско-експлозивних средстава тако и неадекватно и нестручно поступање у случају проналаска истих. 

blank

Овом приликом су се полицијски службеници и наставно особље заједно са ученицима  присјетили и њиховог школског другара који је у мају прошле године смртно страдао након активације експлозивне направе коју је пронашао у поткровљу куће у којој је живио са својом породицом. Управо и из тих разлога су и организована оваква превентивна предавања са циљем да се  овакви догађаји никад више не понове.

Полицијски службеници  Полицијске управе Добој ће  на подручју које оперативно покривају до краја ове седмице организовати низ едукативних предавања за ученике основних и средњих школа на наведену тему.

blank

Апелујемо на грађане да своје легално оружје држе на безбједном мјесту ван дохвата дјеце, те да   свако незаконито посједовање или употребу ватреног оружја пријаве надлежној полицијској станици или позивом на бесплатни број 122, који може бити и анониман. 

Извор: ПУ Добој

blank