blank

Поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, данас 8. јануара 2021. године, на градском гробљу у Модричи положено је цвијеће на  гроб покојног предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

blank

blankblank

blank

Цвијеће су положили: супруга Милица и син Петар, изасланици српског члана Предсједништва БиХ и предсједнице Републике Српске; министри у Влади РС Душко Милуновић и Петар Ђокић, представници Народне скупштине, начелник општине Модрича Јовица Радуловић са сарадницима, родбина и пријатељи.

„Захвалио бих се министрима и осталима који су дошли да данас одамо пошту мом покојном оцу. Сви знамо шта је све урадио за Модричу и Републику Српску и драго ми је да се те ствари не заборављају“, рекао је Петар Јелић.

„Прерано нас је напустио човјек који је дао огроман допринос кроз свој друштвени, политички и спортски рад. Одајемо му сваке године дужну пошту“, изјавио је министар Милуновић.

„Сваке године се најмање двапут окупљамо поред гроба покојног предсједника. Оставио је неизбрисив траг у животу Републике Српске. Био је велики патриота и љубитељ човјека“, истакао је министар Ђокић.

„Традиционално, поводом  дана Републике Српске одали смо пошту прерано преминулом предсједнику Републике Српске, положили цвијеће сјећајући се тог трагичног страдања“, рекао је начелник Јовица Радуловић.

 

Izvor: modrica.ba

 

blank