blank

Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић и делегати из реда хрватског народа у Вијећу народа Републике Српске Давор Чордаш и Иво Мијић, боравили су , 24. септембра 2021. године у радној посјети општини Модричи и разговарали са начелником општине Јовицом Радуловићем.

Разговарано је о најважнијим питањима за функционисање локалне заједнице, као и политичким темама везаним за изборе наредне године.

blank

Начелник се захвалио делегацији на посјети, те их упознао са реализованим пројектима у протеклом периоду и  приоритетним плановима за наредни период.

„Морамо тежити заједничкој сарадњи јер је то у интересу свих грађана, без обзира на националност. Радује ме што сам у овим људима стекао добре пријатеље. Замолио сам их да буду Модричи на располагању и отварају нам врата тамо гдје је потребно,  како би битни пројекти за наш град били реализовани“, рекао је начелник Радуловић.

blank

„Дошли смо прије свега у пријатељску посјету, јер смо у Модричи увијек добро примљени, без обзира ко је начелник Општине. Са начелником Радуловићем договарамо сарадњу за будући период везано за све, а посебно хрвате који су се вратили и оне који се желе вратити у Модричу. Разговарали смо о цести у Гаревцу, коју је Општина успјела добрим дијелом санирати, а ми ћемо покушати изнаћи средства за додатна улагања“, истакао је потпредсједник Јосип Јерковић.

Извор: Општина Модрича

blank