blank

На позив руководства, начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима посјетио је данас, 21. децембра, фабрику обуће Allegro shoes д.о.о.

Ради се о фирми која је недавно почела са радом у Модричи, чији је власник Аленко Павловић, извозно је орјентисана, а основана је 2016. године у Броду.

Пословница у Модричи тренутно броји 25 радника. Општина Модрича је препознала квалитет рада ове фабрике и значај отварања новог производног погона у нашој локалној заједници, те на основу јавног позива за додјелу новчаних подстицаја привредницима и предузетницима Allegro shoes додијелила субвенцију у висини од 15.000 КМ.

blank

„Изузетно ми је драго што сам данас овдје и што имамо нови производни погон у Модричи. Од власника ссмо добили увјеравања да ће се погон у наредном периоду ширити. Захваљујем се власнику и радницима ове фирме што доприносе расту и развоју наше локалне заједнице. У наредном периоду учинићемо све да оваквих погона у свим дјелатностима буде све више“, истакао је начелник.

blank

„На позив општине Модрича одлучили смо се да отворимо погон и овдје. Захваљујем се начелнику и његовим сарадницима на подршци коју су нам пружили, као и на средствима које су нам додијелили. То нам пуно значи, јер су потребна велика улагања како би се покренуо један овакав погон. Планирамо да у 2023. години запослимо још око 30 до 50 радника. У плану смо да производњу преусмјеримо и на монтажу готове обуће.

Извор: Општина Модрича 

blank