blank

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић потписао је данас уговоре  за подстицај са 13 привредника са шамачког подручја по основу запошљавања нових радника током 2021. године  набавке машина или опреме и субвенционисања трошкова стандардизације.

Подстицај је усмјерен на мање локалне привреднике како би задржали постојећи ниво радника у овим условима као подстрек за даљи развој њихове дјелатности.

blank

Начелник Милићевић каже  да је за ове потребе  за 2021. годину по уговорима предвиђено укупно 45.000 КМ, а Правилником о подстицају  до 5.000 КМ за субвенционисање набавке машина или опреме по привреднику.
„Радује ме чињеница да је остало још предвиђених средстава за ове намјене за ову годину.

Позивам привреднике да се до краја године јаве у Одјељење за привреду и инспекцијске послове и поднесу захтјев за подстицај уколико су додатно запошљавали раднике или куповали машине“, каже Милићевић.
Милићевић напомиње  да је укупан износ за подстицаје у висини од 45.000 КМ наставак подршке привредницима на овом подручју установљен од 2017. године и од тада за ове потребе само за пет година издвојено је преко 240.000 КМ.

Он истиче да ће у 2022. години бити уведена новина, а ради се о максималном износу по привреднику који ће бити повећан  са садашњих до 5.000 КМ на 10.000 КМ чиме ће постојећи Правиник доживјети одређене измјене које ће ступити на снагу 1. јануара 2022. године по коме ће привредници моћи током цијеле године подносити захтјеве за подстицај.

„Поред подстицаја које имамо на локалном нивоу нама треба јача подршка Владе РС у дијелу када је ријеч о озбиљним инвеститорима које долазе на подручје РС. Прва адреса су локалне заједнице, а након тога се поставља питање шта је то што Влада РС или држава даје када је ријеч о инвеститорима“, каже Милићевић.

blank

Представник ЗУ „С-дент“ у Шамцу Филип Грујичић захвалио се општини Шамац истичући да су се јавили први пута и добили подстицај у висини од 5.000 КМ.

„Као ординација покушавамо да пружамо услуге пацијентима по највишим стандардима. Да би то остварили морамо стално улагати у опрему у инструметариј, тако да је свака помоћ је добро дошла“, каже Грујичић.

Светлана Павловић

blank