blank

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре о стипендирању са 64 нова студента и 20 надарених ученика средњих школа који први пут добијају градску стипендију.  

Градска управа из ранијих година стипендира 105 и уз данашње уговоре о стипендирању укупна број стипендиста је 189 студената и средњошколаца.

Градоначелник Симић је рекао  да је за стипендије у буџету града издвојено 200.000 марака, те је пожелио стипендистима успјешно школовање и поручио да свог града неће да се постиде гдје год да оду.

blank

„Ово је мала финансијска помоћ родитељима да лакше преброде све недаће, али је далеко већа сатисфакција што знају да ми бринемо од дјеци. Дервента је прилично искорачила јер слови за средину у којој нема незапослених иако је на Заводу за запошљавање 504, који су на евиденцији из неких других разлога. Ове младе овдје чека пуно радних мјеста“, у изјави новинарима рекао је Симић.

Током десет мјесеци на текући рачун стипендиста бити уплаћиван новац у износу по 120 марака за студенте, и 70 КМ за надарене ученике.

Први пут градску срипендију добила је суденткиња прве године Медицинског факултета Катарина Гојковић, која је изразила захвалност.

blank

„Желим да помажем људима и да их лијечим, а такође имам жељу да останем овдје и доприносим здравственом систему у нашој држави. Вјерујем да сваком студенту значи кад неко препозна његов рад и труд, а свакако је сваки џепарац током студирања добро дошао“,  рекла је Гојковићева.

Међу 20 надарених средњошколаца је шеснаестогодишњи Давид Миланковић, ученик другог разреда информатичке гимназије.

„Ово је моја прва стипендија и много ми значи за даље усавршавање, а своју будућност видим на неком техничком факултету, можда и машинству“  рекао је Миланковић.

Градоначелник Симић је дјевојкама уручио и по ружу у сусрет предстојећем Међународном дану жена. 

 

blank