blank

У оквиру програма, Омладинска банка Брод, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, данас је у сали за састанке општине Брод потписан Меморандума о наставку сарадње у наредном четворогодишњем периоду. На састанку су промовисани и пројекти који су реализовани у 2022. години.

Наиме, Омладинска банка Брод у нашој општини присутна је од 2012. и у периoду до 2021. године финансијски су подржана четири микро бизниса и 79 пројеката неформалних група младих, у чијој реализацији је волонтерски учествовало 1119 особа.

Само у 2022. години захваљујући овој сарадњи реализовано је  8 пројеката, рекла је Бранкица Вудраг, коордиунатор између Омладинске банке Брод и Фондације Мозаик, испред одсјека за  локални развој.

blank

Промовишући пројекте који су реализовани у Броду у току 2022. године, Жељко Пауковић директор програма Омладинске банке Фондације „Мозаик,  рекао је да му је веома драго што је потписан Меморандум за даљу сарадњу, те додао да локална управа у реализацији ових пројеката учествује са око 50 одсто финансијских средстава, али је поврх свега најзначајније што су млади људи ангажовани кроз волонтирање на реализацуји пројеката за које аплицирају.

Значај Омладинске банке за младе Брођане препознала је и локална управа која  кроз заједнички фонд, који обезбјеђују Фондација Мозаик и општина Брод, осигурала средства за  реализацију поменутих пројеката.

blank

-Драго нам је да млади људи имају добре  занимљиве  и идеје, те личну иницијативу и то је управо оно што ова администрација у Броду и у наредном периоду жели да  подржи код младих,- рекао је Вања Николић, шеф кабинета начелника општине Брод који је и потписао Меморандум о наставку сарадње.

Жељко Пауковић, директор програма Омладинске банке Фондације „Мозаик“, истакао је да је важно да програм Омладинске банке буде интегрисан у документе стратешке или омладинске политике, те да се омогући приступ овим средства као подршка неформалној групи младих. 

blank

Након потписивања меморандума, Пауковић је уручио захвалнице за досадашњу успјешну сарадњу, начелнику општине Брод Зорану Видућу, начелнику финансија Мирославу Вуковићу те Бранкици Вудраг, координатору  између Омладинске банке Брод и Фондације Мозаик.

В.Г. /Радио Брод 

blank