blank

У Дервенти је данас озваничен почетак радова на изградњи главног транспортног цјевовода за водоснабдијевање шест насеља јужног дијела града.

Свечано обиљежавање почетка радова било је код резервоара „Томасово брдо“, гдје су се окупили мјештани насеља Црнче, Церана, Осиње, Појезне, Мале и Велике Сочанице,  градоначелник Милорад Симић са сарадницима, одборници у градској Скупштини, шеф Клуба посланика СНСД у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић, представници “Комуналца” и извођача радова.

Градоначелник Симић  каже да је данас срећан дан за Дервенту.

blank

“Заиста се радујем што су започели радови који треба да буду завршени у року од пет мјесеци, а извођач нас увјерава да ће то бити готово и раније. Потисни цјевовод дуг је око 17 километара, а упоредо радимо 22 пројекта за  секундарне водове и домаћини ће обезбиједити дио средстава као своје учешће, као што је то случај и са свим остал6м дервентским водоводима“, у изјави новинарима рекао је Симић.

blank

Према његовим ријечима процијењено је да ће пројекат коштати око четири милиона марака и да се до сада за прикључак на водоводну мрежу пријавило око 860 домаћинстава, и да су процијене да ће број корисника достићи око 1000.

Пуне 73 године градску воду чекао је Раде Пејић из Црнче, који се захвалио свима који су допринијели да се овај пројекат почне да реализује.

ПН

blank