blank

За 1.300 ученика основних и Средње школе у Шамцу данас је почела настава у топлим учионицама, уз поштовање свих препорука ради заштите од ковида 19, потврдио је вршилац дужности начелникa општинске Службе за друштвене дјелатности и послове Цивилне заштите Мишо Дервенић.

Он је рекао да је настава почела у школама у Шамцу, Црквини, Горњој Слатини и Обудовцу, те у подручним школама.

Дервенић истиче да ће општина Шамац, иако то није законска обавеза, и ове године са ресорним министарством финансирати једним дијелом превоз за ученике основних школа као што је то чинила и претходних година, а једним дијелом ће финансирати родитељи ученика.

blank

Он је напоменуо да  ће општина Шамац кроз тендер који је расписан обезбиједити средства за превоз ученика за друго поугодиште када су у питању средњошколци.

Дервенић је напоменуо да ће општина ових дана помоћи Основној школи “Шамац” за набавку пећи и подручној школи у Гајевима која има проблем са бунаром и немају воде.

У разговору са директорима Основних школа Свјетланом Ђурић из Шамца, Иреном Комленовић из Црквине, Тањом Цвијановић из Горње Слатине, Сајом Гаврић из Обудовца и Смиљом Нишић директором Средње школе речено је да је све спремно за почетак наставе, да су учионице топле, кадровски су оспособљени, те да се поштују све епидемиолошке мјере које је донио републички штаб.

Светлана Павловић

blank