Празнични пријем вјерских службеника

0
77
blank
blank

Сарадња Општине Шамац и вјерских заједница веома је добра, на обострано задовољство, поручено је са пријема за представнике вјерских заједница који је поводом празника организовао начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић.

“Изразили смо спремност за наставак сарадње у времену које предстоји”, рекао је Милићевић и додао да овакве сусрете, које организују већ дуго година, користе да разговарају и анализирају досадашњу сарадњу.

blank

Милићевић је навео да је много тога урађено у области подршке духовном животу на подручју шамачке општине, а договорили су да ће путем јавног позива са федералним ресорним министарством и уз подршку општине реализовати неке пројекте везане за католичку цркву у мјесној заједници Хрватска Тишина и католичку цркву у Шамцу.

“Задатак нам је да у наредној години завршимо капелу на православном гробљу у Брвнику чија је вриједност 50.000 КМ, те отпочнемо и завршимо изградњу и уређење капеле у Црквини на мјесном гробљу чија је вриједност 55.000 КМ”, истакао је Милићевић.

Он је додао да је за сљедећу годину буџетом предвиђен грант од 30.000 КМ за вјерске организације мимо капиталних улагања.

Православни свештеник у Обудовцу Милан Михајловић изјавио је да је сарадња са Општином Шамац и начелником увијек била на високом нивоу, да су увијек помагали једни другима, те да су се начелник и Општина Шамац увијек одазивали и помагали.

blank

“Долазе нам празници и треба да будемо у духу да волимо једни друге, изађемо једни другима у сусрет, да своја богослужења у вријеме празника посјећујемо, јер духовни живот је најбитнији. Из духовног живота произилази све остало”, рекао је Михајловић и честитао предстојеће празнике.

Традиционални пријем за представнике вјерских заједница све три конфесије заједно са нацелником су уприличили замјеник начелника Ђуро Ивановић и предсједник Скупштине општине Симо Варадиновић.

Светлана Павловић

blank