blank

Командир Полицијске станице Дервента Миломир Балатуновић и помоћник командира Александар Ђекић, 30.12.2021. године, посјетили су Основну школу „19. април“ у Дервенти којом приликом су за око 80 ученика  одржали предавања на тему „Петарде нису играчке“.

Наведене активности су реализоване у склопу кампање коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, а у циљу превентивног дјеловања на сузбијању посљедица које могу наступити усљед неправилне употребе пиротехнике коју најмлађа популација користи приликом обиљежавања новогодишњих и божићних празника.

blank

 У оквиру поменуте кампање извршен је обилазак предузећа која се баве продајом пиротехничких средстава. Полицијски службеници наше Управе ће и током наредних дана наставити са превентивним и репресивним активностима у циљу спречавања неовлашћене продаје пиротехничких средстава и употребе истих противно законским прописима.

Полицијска управа  Добој апелује и на родитеље да дјецу упознају са могућим посљедицама нестручне употребе пиротехничких средстава, да петарде нису играчке и да не постоји безопасна пиротехника. Игре са петардама нарочито су опасне на мјестима гдје се окупља већи број грађана и свако ко жели да на тај начин подијели „весеље“, мора бити свјестан да може угрозити како своје, тако и туђе здравље или живот. 

Полицијска управа Добој апелује на грађане да предстојеће новогодишње и божићне празнике обиљеже на миран и достојанствен начин.

ПУ Добој

blank