blank

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Господина Фотија пред читаоцима се налази прво издање Боготражитеља –  часописа за православну омладину.

blank

Поред богословско-мисионарског часописа Живосносни Источник намјењеног одраслим читаоцима као и Православног основца намјењеног нашим најмлађим читаоцима Боготражитељ долази као кохезивна карика за средњошколску омладину, као и православну омладину уопште.

blank

Садржај Боготражитеља служи у духовној мисији свједочења православне вјере и њеног живота широм наше богоспасаване епархије.

Приједлог тема и садржај рубрика часописа сачињава Уредништво на основу живих и, свагда, модерних у Христу боготражитељских тема наше вјере. Реализацију духовног мозаика у смислу садржаја часописа кроз писане радове, поезију и ликовне радове чини православна омладина широм наше епископије.

Часопис излази два пута годишње у издању Издавачке куће „Синај“ Епархије зворничко-тузланске.

Први број часописа је штампан у 2500 примјерака и бесплатно се дијели на духовну корист читаоцима.

Препоручујући на читање прво издање у штампаном, али и ПДФ издању (са сајта ЗТ епархије), позивамо све средњошколце али и школске професоре, вјероучитеље и студенте наше епископије да кроз духовну креативност и стваралаштво у Господу Христу узму дјелатног учешћа у Васкршњем броју часописа који је у припреми.


Уредништво ”Боготражитеља”

blank