blank

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да ће општина сваком од пет удружења жена са шамачког подручја дати једнократну финансијску помоћ од 300 КМ, имајући у виду тешку финансијску ситуацију у којој су се нашла због пандемије током посљедње двије године.

Милићевић је чланице ових удружења на пријему поводом 8. марта – Међународног дана жена, информисао о јавном позиву који ће у априлу бити расписан за невладин сектор.

blank

“У овој години очекујем да кренемо са реализацијом нових активности и конкретну подршку за ових пет удружења. Заједно ћемо учествовати у прослави Дана општине – 15. априла, у манифестацији „Шамачко љето“ и свих које општина буде заједно са Центром за културу организовала”, рекао је Милићевић.

Милићевић, предсједник Скупштине Симо Варадиновић и начелник Одјељења за друштвене дјелатности и послове Цивилне заштите Мишо Дервенић данас су им на пријему, уз скромне поклоне, честитали Међународни дан жена, те поручили да би жељели да ово постане традиција.

blank

“Друштво, локалне заједнице и виши нивои власти морају више да се потруде да положај жена у друштву буде јачи и значајнији”, рекао је Милићевић.

Предсједник Удружења жена “Шамац” Радојка Сладоје напоменула је да је у протекле двије године било мање активности због пандемије, али да ће подржати ове предложене активности општине, а предсједник Удружења жена из Брвника Нада Симић истакла је да се нада да ће испунити обећања општини и одазвати се на манифестације.

Пријему присуствовале су представнице Удружења жена „Брвник“, „Шамац“, „Баткуша“ и „Иванин златни вез“.

Светлана Павловић

blank