Пријем ученика генерације и вуковаца основних и средњих школа у Општинској управe

0
12
blank
blank

Начелник општине Шамац, Ђорђе Милићевић и начелник Службе за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите Мишо Дервенић, уприличили су пријем за седам ученика, пет ученика генерације из четири основне школе и Средње школе „Никола Тесла“, те два вуковца уручили похвале и додјелили симболичне награде.

Ученица генерације у Средњој школи „Никола Тесла“, завршила је економску школу у Шамцу, Јована Божић каже да је уложила много труда и рада да буде ученик генерације, захвалила се професорима што су вјеровали у њу и да јој је битан пријем у општини код начелника, јер то даје подстрек за даље школовање, а план јој је да у Новом Саду упише правни факултет.

blank

Дејан Симић ученик генерације из шамачке основне школе истиче да је постизао успјехе на такмичењима из математике и физике, уписаће гимназију у Шамцу и мисли да је ово само једна станица ка коначном успјеху.

Начелник општине Ђорђе Милићевић каже да су данас традиционално уприличили пријем за најбоље од најбољих у намјери да у овом времену у којем живе покажу начин да они који су најбољи треба да дођу до изражаја те да их ово друштво и општина у цјелини више уважавају и да покажу њихове примјере у данашње вријеме да је могуће бити узоран и добар ученик.

blank

„Ово је прилика да разговарамо са најуспјешнијим ученицима на тему како виде своју будућност за даље школовање. Знање им нико не може одузети и то је данашња порука“, каже Милићевић додајући да имају прилику да покажу да имају чиме да се похвале, те да је Општинска управа Шамац свих ових година била и остала кућа у коју се они увијек могу враћати и кућа у којем ће бити подржани током свог школовања.

Светлана Павловић

blank