blank

Збирка пјесама „Љубав, самоћа, тишина“  аутора Горана Вукојевића, Мирослава Гојковића и Стеве Грабовца промовисана је синоћ у Броду.

blank

Промоција необична по свему, књизи, ауторима и публици.

Аутори књиге су три млада човјека чију је младост обиљежио рат и послијератно вријеме, покушај да кроз дружење и музику искажу своје снове. Била је то промоција пријатеља које је некада у Броду на кеју, који данас носи име Душка Трифуновића, повезала заједничка младост која је поред страхота и траума обиљежена жељом за љубављу, сновима, надом, музиком и наравно поезијом.

Читаву годину старији, како воли да каже, Горан Вукојевић истакао је да је идеја да напишу заједничку књигу потекла од Микија, док се Мики сјећа да је идеја потекла једног лијепог априлског поподнева када су он и Стево сједили на балкону његовог стана и читали један другоме своје пјесме.

blank

Четврти човјек на промоцији, четврти писац, Брођанин по рођењу, Брођанин у срцу, Брођанин у души Берислав Благојевић, синоћ је био домаћин вечери.

Била је то како сами кажу „генерација ИКС“, вријеме које је изњедрило умјетнике, писце и сликаре. Да ли зато што су у себи носили страхоте рата, или зато што су одрасли на кеју Душка Трифуновића, или ко зна због чега? Они су данас млади успјешни људи у свијету умјетности. Признати, мање признати, срећни или мање срећни, али пријатељи за цијели живот.

 Све у свему, како су се и надали сви Брођани који су присуствовали промоцији, било је то вече проткано носталгичним емоцијама и сјећањима на протекле дане.

В.Г/ Радио Брод

blank