blank

Званичници општина Брод и Хабо из Шведске одржали су данас on line састанак на коме је разговарано о могућим облицима сарадње двије локалне заједнице.

Како је навела стручни савјетник за рад са међународним организацијама, приступ европској унији и промоцији потенцијала општине Брод Михаела Малешевић ово је први у низу планираних састанака на којима ће бити дефинисани приоритети кроз учешће грађана цивилног друштва-инклузије, развоја туризма и другим областима значајним за ове двије локалне заједнице.

blank

За општину Брод сарадња са локалним заједницама из ЕУ представља изазов. Начелник општине Брод Зоран Видић истиче да су разговори са представницима општине Хабо прилика да се дефинишу и остваре заједнички пројекти.

-Општина Хабо нам пружа прилику са сарадњу и вјерујем да ће Одсјек за локално-економски развој, односно локална управа у цјелини препознати прилику да нађемо заједничке интересе и да реализујемо пројекте за добробит грађана-, изјавио је начелник општине Брод.

Он је додао да је дефинисање, односно избор конкретног пројекта, заједничко питање о којем ће одлучивати двије локалне заједнице.

Извор: Општина Брод

 

blank