blank

Начелник општине и предсједник СО Брод, Зоран Видић и Александар Крушкоњић 28. и 29. октобра боравили су у званичној посјети Поречу, гдје су са руководством овог града, које предводи градоначелник Лорис Першурић, размијенили искуства у погледу функционисања двију локалних заједница, те размотрили могућности међусобне сарадње у наредном периоду с посебним акцентом на повлачење средстава предприступних фондова ЕУ у чему Пореч биљежи изузетне резултате.

Видић је изјавио да су се упознали са организацијом функционисања града Пореч, начинoм расподјеле буџетских средстава, те аплицирању и повлачењу средстава Европске уније, што више од деценије успјешно реализује овај истарски град. 

-Наше интересовање односило се на њихова искуства са предприступним фондовима ЕУ, упознавање са позитивним праксама и знањима које имају у овој области. Познато је да је Пореч један од најбољих примјера у аплицирању и повлачењу средстава ЕУ у југоисточној европи-, рекао је Видић.

blank

Видић је констатовао да постоји обострана спремност за наставак сарадње, у почетку на пољу културе и спорта али и преношењу позитивних пракси у аплицирању на јавне позиве ЕУ којима се финансирају пројекти.

-Постигнут је договор да у Броду одрже предавање, односно пренесу властита искуства нашим службеницима који раде на овим пословима о начинима како конкурисати на средства ЕУ што може бити од велике користи за прибављање средстaва за финансирање инфраструктурних и других пројеката, али и запошљавања нових радника на подручју општине Брод-, изјавио је начелник Видић.

Извор: Радио Брод 

 

blank