blank

Начелник општине Јовица Радуловић одржао је данас, 8. марта 2021. године састанак са народним посланицима из Модриче.

blank

Састанак је организован с циљем унапређења сарадње са вишим институцијама власти Републике Српске, те да се одређена питања која су од велике важности за функционисање локалне заједнице разматрају на сједницама Народне скупштине.

Разговарано је о низу започетих пројеката и пројектима који се планирају у наредном периоду, као што је изградња насипа у МЗ Модрича 4,  изградња комплекса базена, као и о одређеним  законским рјешењима која се тичу измјена закона о административним и комуналним таксама.

blank

Начелник се захвалио народним посланицима на одзиву и истакао да је данашњи састанак само један у низу, те да ће се састанци  покушати организовати минимум једном мјесечно.

„Покушаћемо да све горуће проблеме које општина Модрича има као једница локалне самоуправе рјешавамо заједно са изабраним представницима народа у Народној скупштини Републике Српске. Кандидовао сам данас пројекте који су ме дочекали када сам преузео дужност. Обећали смо грађанима Модриче да ћемо заступати њихове интересе без обзира на политичку припадност. Сматрам да само заједнички, јединствено и у разговору можемо рјешавати сва питања која се намећу  у наредном периоду пред општином Модрича.

Народни посланик Мара Милошевић је истакла да ће сви пројекти који су аплицирани у претходном периоду према Влади Републике Српске бити реализовани у наредном периоду.

 „Данашњу посјету начелнику Радуловићу смо искористили тако што смо размијенили бројна мишљења која су битна за развој наше локалне заједнице. Дотакли смо се разних тема и водили заиста конструктиван разговор. Сви смо става да не треба да се бавимо политичким препуцавањима него да заједничким дјеловањем покушамо што више да урадимо за развој наше општине. Као и до сада, бићу увијек доступна свим грађанима и начелнику Радуловићу за будуће разговоре“, рекла је Мара Милошевић.

blank

Захвалност начелнику и жељи за заједничким дјеловањем  према институцијама Републике Српске изразила је народни посланик Гордана Видовић, те изјавила: „Посланица сам већ двије године а данас смо први пут позвани да размијенимо мишљења и размотримо могућности како да ми народни посланици допринесемо развоју општине.  Без обзира на политичку припадност наш заједнички циљ мора бити развој локалне заједнице. Од нас се очекује да оно што овдје усагласимо да то у Народној скупштини презентујемо, те да начелника информишемо о измјенама одређених законских прописа, које ми добијамо као материјал.“

Извор: modriča.ba

blank