Секторској амбуланти у Обудовцу уручен медицински уређај дефибрилатор

0
45
blank
blank

Предсједник Скупштине општине Шамац Симо Варадиновић и директор ЈЗУ „Дом здравља“ Лепа Тривић уручили су секторској амбуланти у Обудовцу која има око 2.500 пацијената  медицински уређај дефибрилатор вриједности 6.800 КМ, од чега 5.800 КМ донаторска средства Slovck A i D преостали дио општина Шамац.

Варадиновић каже да су на основу Споразума о грантовима који је у августу мјесецу потписан између Амбасаде Републике Словачке и општине Шамац извршили набавку медицинског уређаја дефибрилатора.

blank

„Медицински уређај дефибрилатор је уређај који се користи за пружање прве помоћи код ситуација када је угрожен људски живот, код срчаног удара, а када узмемо чињеницу да секторска амбулнта у Обудовцу локацијски гравитира 20 километара до најближег Дома здравља који има овај уређај ми смо донијели одлуку да секторску амбуланту у Обудовцу опремимо једним медицинским апаратом. На тај начин желимо да подигнемо на виши ниво квалитет хитне медицинске услуге. Дугорочно гледамо очекујемо од реализације пројекта позитивне ефекте у циљу повећања здравља и сигурности становништва наше општине која гравитира у овој секторској амбуланти нашег Дома здравља овдје у Обудовцу“, каже Варадиновић.

Захваљујући се, директор ЈЗУ „Дом здравља“ Лепа Тривић истиче да су овим гестом показали да Дом здравља Шамац води рачуна о секторским амбулантама, а има их двије на подручју општине Шамац у Обудовцу највећој мјесној заједници и Горњој Слатини.

„Једини смо на регији који се на овакав начин носе према раду и амбулантама у мјесним заједницама и нећемо стати. У децембру имамо и нове идеје када су у питању секторске амбуланте Обудовац, а на прољеће секторска амбуланта Горња Слатина.

Проширићемо специјалистичке услуге које Дом здравља нуди на секторске амбуланте и мислим да ћемо бити једини на регији који то раде у овом моменту“, каже Тривићева поручујући и другим директорима  Домова здравља да би било неопходно да се више пажње обрати на секторске амбуланте.

Доктор опште медицине која ради у секторској амбуланти у Обудовцу Милена Радић истиче да ће дефибрилатор битан за амбуланту у Обудовцу која има око 2.500 пацијената, а удаљени су од Дома здравља у Шамцу.

„Дефибрилатор се користи код животно угрожених пацијената. Овај апарат је важно да има секторска амбуланта због великог броја пацијената,  због хитних случајева како би се пацијенту одржале виталне функције, даље га транспортовати до Дома здравља и на крају у болницу“, каже Радићева.

Светлана Павловић

blank