blank

У Гајевима је данас служен парастос и положени вијенци за 18 погинулих бораца и три цивилне жртве Одбрамбено-отаџбинског рата, те за 16 жртава из Другог свјетског рата са овог подручја, а прослављена је и крсна слава Цркве Свете Петке у том мјесту.

Осим чланова породица погинулих бораца, вијенце су положили представници општине Шамац, представници општинске и мјесне Борачке организације.

blank

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да су се данас поклонили свима онима који су платили највећу цијену за стварање Републике Српске.

„Дужност свих нас је да се старамо да се њихове жртве никада не забораве и да наставимо да градимо још бољу Републику Српску, јачајући њене институције“ – каже Милићевић.

blank

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да сваке године заједно са мјесним борачким организацијама на подручју општине Шамац организују парастосе за погинуле див јунаке и на тај начин евоцирају успомене на њих које не смију бити заборављене.

Предсједник Мјесне борачке организације Гајеви Чедо Лукић рекао је да данас гајевљани прослављају своју крсну славу Свету Петку и организују парастос за све погинуле борце ВРС из Гајева.

blank

blank

“Никада не смијемо заборавити наше саборце. Они су дали оно што је најсветије Живот за нашу слободу”, каже Лукић.

Поред осталих парастосу и слави у Гајевима је присуствовала начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ведрана Михаљчић и шеф Кабинета начелника Јован Шљокић.

Светлана Павловић

blank