blank

У Доњој Слатини код Шамца је служен помен за десет погинулих бораца Војске Републике Српске и једну цивилну жртву Одбрамбено-отаџбинског рата.

Помен је служен код споменика погинулим борцима, на који су потом породице страдалих, представници локалне власти, мјесне и општинске Борачке организације и мјесне заједнице положили цвијеће.

Претходно је у Цркви Светог мученика Лупа у Доњој Слатини служена литургија.
Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да данас одају пошту онима који су стварали Републику Српску и да будуће генерације никада не смију заборавити њихову жртву.

blank

Он је рекао да се кроз институције система и даље треба залагати за остваривање права породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и бораца.

Предсједник Борачке организације општине Шамац Радован Зорановић навео је да је ово дан када одају почаст саборцима који су дали живот за Републику Српску.
“Наша је дужност и обавеза да их се сјећамо и поштујемо њихова дјела”, поручио је Зорановић.

Поред породица погинулих бораца, представника мјесне борачке организације, Борачке организације Шамац, мјештана парастосу су присуствовали, начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, шеф Кабинета начелника Јован Шљокић и начелница Одјељења за Општу управу Наташа Маринковић.

Светлана Павловић

blank