СОЦИЈАЛИСТИ ДЕРВЕНТЕ- САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

0
245
blank
blank

Градски одбор Социјалистичке партије Дервента позвао је предсједника ДНС-а Ненада Нешића да јавности саопшти која је цијена преласка Мирка Земуновића у ДНС, и по којим је критеријумима закључио да је Земуновић “велик човјек” и “људска величина”.

Нешићева тврдња „да је очиглeдно да људи који гледају свој интерес и који су преварили грађане трче у власт” код Земуновића је нејприхватљива јер је истом била најважнија фотеља и функација предсједника Скупштине, до које је дошао уз још неразјашњене околости и цијену.

Најмање се Земуновић водио интересима грађана и Републике Српске када је напустио Социјалистичку партију и коалицију странка које су чиниле вишегодишњу скупштинску већину у Дервенти, које су учиниле највише да Дервента добије статус града.

Јавност подсјећамо да је Земуновић захваљујући Социјалистичкој партији по други пут дошао до одборничког мандата у Скупштини општине Дервента, након чега је на најгрубљи начин изневјерио не само партијске другове већ и бираче, и одлучио да постане прелетач.

blank

Јавност подсјећамо да је Земуновић уживао вишегодишње повластице у Социјалистичкој партији, гдје је обављао и дужност секретара партије. Све до краја 2020. године учествовао је у коалиционим договорима, а након конституисања новог сазива скупштине требао је добити додатне повластице за себе и остале чланове породице.

У вријеме изборне кампање искористио је све погодности и партијске ресурсе, а  људима на терену обећавао је и знатно више него што је имао овлаштења Општинског одбора.  

Земуновић се након тога предомислио и показао дјелом да ријеч и договор за њега нису ништа и да је вреднија понуда из друге политичке опције, која у потпуности јавности није позната.

Његове тврдње у медијима да није знао колика је плата предсједника Скупштине су чиста лаж , а шансу је примјетио и у чињеници да функцију предсједника може обављати и особа са средњом стручном спремом коју Земуновић има.

Из свега наведеног може се закључити да је ријеч о особи којој је најпречи лични интерес,  а не интерес грађана и Републике Српске као што Нешић мисли, и да се најмање ради о „великом човјеку“ и „људској величини“.

Социјалисти Дервенте настављају да реализију програм „Ударнички за Дервенту“ са којим су добили повјерење грађана и освојили четири одборничка мандата, те постигли најбољи изборни резултат на локалним изборима.

Након искључења Земуновића из партије у Скупштини града формиран је Клуб одборника Социјалистичке партије којег чине три одборника и који ће наставити да реализују програмске активности и програме.

Земуновићу и Нешићу поручујемо да прије него што почну да раде у интересу грађана Дервенте и Републике Српске да јавности открију колико вриједи нова скупштинска већина, односно мјесто предсједника Скупштине града и 15 одборник у новој скупштинској већини, не рачунајући само званичну плату.

Социјалистичка партија је у континуитету давала значајан допринос развоју Дервенте, кроз године мукотрпног рада, обнове и одговорног понашања према грађанима, а добијање статуса Града је врхунац исправне и одговорне политике са којом се Социјалисти поносе.  

Дервента, 07.04.2021.

 

Градски Одбор

 Социјалистичке партије Дервента

 

blank