blank

СПС окупља вриједне и честите људе који држе своју ријеч. Наш мото су скромност и напоран рад за боље свих! Заслужено, ова регија ће имати свог СПС представника у Народној скупштини Републике Српске, поручено је са централне трибине која је одржана у Броду.

Предсједник ОО СПС Брод и кандидат за народног посланика Игор Јеремић каже да је СПС једна млада странка, и млад општински одбор у Броду. 

blank

“Марко, Горан, Сања, Јелена… су имена младих људи из мог ближег окружења који нису наспустили наш град, нашу Републику Српску. И Ви сигирно имате имена на која сте сада помислили када сам ја ово изговарао… Отишли су у Бања Луку, Београд, Нови Сад или неке иностране градове. Отишли су јер им наш град, па и наша Република Српска нису пружили шанасу. Неки су отишли због бољег живота, а неки због неправде”, рекао је Јеремић.

Он је поручио да је 300.000 људи напустило свој град и Републику Српску, те да је потребно учинити све да се они врате.

“ Ми морамо да их вратимо. Морамо да се постарамо да наша дјеца расту уз своје баке и деде. СПС има задатак, има план да олакша живот нашој браћи и сестрама, нашим друговима: Стипедније за најбоље студенте, једноставније процедуре и више субвенциониснаих стембених кредита за младе. Kредити за покретање бизниса, 5000 марака за сваку новорођену бебу, 10.000 у неразвијеним подручјима. Да борци добију статус стваралаца Републике Српске. И што је најважније- више правде. Ја вјерујем да уз вашу помоћ, ми то можемо да остваримо”, рекао је Јеремић.

Kандидат за народног посланика Слађана Нинић упутила је ријечи захвалности Брођанима на великој подршци и присуству промоцији.

blank

“Рођена сам и одрасла у Броду. Свакодневно видим како млади пакују кофере и одлазе. Не одлазе јер им се иде, већ зато што овђе немају прилику. Немају прилику за посао, немају прилику да ријеше стамбено питање… Наша Република Српска не брине о својој ђеци, својим мајкама. Нема стабилности и сигурности. Социјалистичка партија Српске ће то да мијења! Прва ствар којој ћу да се посветим када будем народна посланица је помоћ породиљама. Да им се помогне! Никад није било лако отхранити дијете, а данас је још теже. Не морам да вам говорим куда иду цијене свега. Настојаћемо да се исплаћује пуна плата свим трудницама које због здравственог стања током трудноће нису у могућности да раде свој посао”, поручила је Нинић.

Он је мишљења да свака новорођена беба мора да добије најмање 5.000 KМ помоћи, што је ефикасна и конкретна мјера подршке рађању.

“За то мора да буде новца, само у афери Вијадукт коју смо ми разотктили је изгубљено новца довољно да двије године ове мјере. Дјеца морају бити на првом мјесту! Пуна су уста политичарима ових дана Републике Српске. Не дамо, чувамо, бранимо, боримо се. Нама је Република Српска изнад свега и за нас се она и чува и брани и поноси својом дјецом! Мора да нас буде више! Зато 2. октобра сви да изађемо и да гласамо Социјалистичку партију Српске, за нашу дјецу, за наше младе, да сви остану гдје су и да се они који су нам отишли врате!”, истакла је она.

Kандидат за народног посланика Дијана Лукић нагласила је потребу да се сви заједно залажемо за бољу и успјешнију Српку, бољи и здравији Брод.

blank

“Стари који живе на селу су и даље најугроженија група. Уколико и имају пензије, оне су мале и нередовне. Сва старачка пољопривредна газдинства, односно она домаћинства у којима су сви старији од 65 година, имаће обезбјеђену сигурност кроз подршку од 5. 000 KМ годишње. И то је један од постулата наше кампање. Социјалистичка партија Српске ће истрајати да се то и оствари”, поручила је Лукић.

Додаје да се СПС залаже да заступљеност жена буде већа у свим нивоима власти и на свим мјестима гђе се доносе важне не само политичке одлуке него и све остале.

“Залажемо се да равноправност мора бити изучавана у систему образовања на свим нивоима”, рекла је Лукић.

blank

blank

Промоцији у Броду присуствовали су и предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак, кандидат за предсједника Републике Српске Неђо Ђурић,  други кандидати из Изборне јединице четири, те функционери СПС-а из других градова. 

ПН

blank