blank

Начелник општине Милорад Симић посјетио је осмочлану породицу Славише Милошевића у  Церанима, којима  је у недјељу у  пожару  изгорио кров куће,а  кућа претрпјела знатна оштећења. Тренутно кућа није условна за живот па  су шесторо дјеце, узраста од једне до тринаест година  и родитељи смјештај нашли код баке и  комшија.За санацију куће им је потребна помоћ  шире заједнице јер су отац и мајка незапослени и породица живи од социјалне помоћи ,а ситуацију знатно отежава и чињеница да су троје њихове дјеце, дјеца са посебним потребама.

blank

blank

Начелник Симић је истакао да ситуација тешка с обзиром да је ово многобројна породица.

„Данас смо овдје са породицом Милошевић и са њиховим најближим комшијама који су ту да им пруже руку подршке.  Дошли смо ту да прво подијелимо њихову тугу, која је још већа јер се то десило у ово зимско вријеме. Било би тешко да се десило и у љето.Да ситуација буде још тужнија ова кућа броји шесторо дјеце и ово је непогода. Средства за санацију куће се морају обезбиједити. Наши људи су често излазили у сусрет и већ сада имамо информације да ће добар број привредника, појединаца и добрих домаћина притећи у помоћ. И ја сам обећао  из буџета издвојити до пет хиљада марака. Прво ћемо ријешити питање крова, а овдје треба намјештај, лежајеви, школски прибор и вјерујем да ће помоћ стићи. И ако нешто круцијално запне, ту смо“, рекао је начелник и породици уручио пакет прехрамбених производа.

blank

Мајка Зорица каже да им је тренутно најпотребнија гардероба за малишане, школске књиге и прибор и намјештај.

„Тешко смо све ово поднијели јер  живимо од средства која су  помоћ од Центра за социјални рад и то дјечији додатак и помоћ за њих троје који су дјеца са посебним потребама. Јуче су долазиле породице које су донијеле одјећу за двије дјевојчице али нам је потребна и одјећа за четири дјечака.Тешко је јер четворо дјеце иде у школу“, рекла је мајка.

Незапослени отац  Славиша каже да је узрок пожара експлозија оџака .Због  лошег здравственог стања истиче да не ради нигдје те да се нада помоћи од свих добрих људи.Он је упутио захвалност свима који су им прискочили у помоћ у тренутку пожара, комшијама и припадницима Територијалне ватрогасне јединице,а захвалио се и начелнику на посјети и обећаним средствима за санацију оштећења на кући.

Извор: Општина Дервента 

 

blank