blank

У Броду ће сутра бити организовано пливање за Часни крст на ријеци Сави, и освећење Богојављенске воде и ријеке, најављено је из Црквене општине Брод.

„Обавјештавамо вјерни народ парохија бродских да ће на празник Богојављења бити служена Света Литургија са почетком у 9 часова, послије Свете Литургије у 10.30 часова  услиједиће свечана литија до обале ријеке Саве, гдје ће бити освећење Богојављењске воде и ријеке, као и гдје ће се одржати пливање за часни крст“, наводе из Црквене општине Брод.

Организација овогодишњег пливања за часни крст припала је члановима Удружења навијача “Делије Српски Брод”, Светосавској омладинској заједници и Борачкој организацији Брод уз свесрдну подршку општинске администрације на челу са начелником општине Зораном Видићем, као и Туристичке организације, Црквене општине Брод, ЈУ Дом здравља, Полицијске станице Брод и ЈП Комвод.

Из Црквене општине позивају учеснике који желе да пливају за часни крст да узму учешће на литургијском сабрању, да се постом на Крстовдан и причешћем на Богојављење, духовно припреме, те тако духовно и тјелесно оснажени, пливају за часни крст.

blank

blank