blank
У Броду је Дан полиције Републике Српске обиљежен  свечано и достојанствено.
 
Служен је помен – парастос погинулим борцима, припадницима Полицијске станице Брод и уприличен пригодан културно-умјетнички програм.
 
Парастос су заједнички организовали Борачка организација општине Брод и Полицијска станица Брод. Молитвени помен служио је протојереј ставрофор отац Жељко Теофиловић.
 
У Одбрамбено отаџбинском рату, погинула су 782 припадника МУП-a. Из нашег Брода, дванаест храбрих припадника полиције. Четворица су погинула у одбрани, односно ослобођењу Брода а њих осам животе је дало на ратиштима Возуће, Добоја и Орашја. За своју храброст одликовани су највишим одликовањима Републике Српске.
 
blank
 
Парастосу су присуствовали, поред представника Борачке организације и Полицијске станице, начелник општине Брод, чланови породица погинулих припадника полиције,радници Полицијске станице Брод, представници јавних установа и предузећа и остали грађани.
 
blank
blank
 
Присутнима су се обратили предсједник Борачке организације Зоран Видић и замјеник командира ПС Брод Жарко Кузмановић, присјећајући се погинулих припадника МУП-а, њихове жртве која је уткана у темеље Републике Српске, али и тренутне улоге МУП-а РС у животу грађана.
 
blank
 
Цвијеће су пред спомен обиљежје положили чланови породица погинулих, начелник општине,представници Борачке организације и Полицијске станице Брод.
 
ПН
 
blank