blank

Традициоално је у Лијешћу 19. Јула обиљежена годишњица ослобођења у протеклом Одбрамбено отаџбинском рату и служен је помен за све погинуле борце који су свој живот дали за слободу Лијешћа.

blank

Помен је служио отац Јован Томић уз присуство чланова породица погинулих бораца, сабораца, представника локалне управе и представника Борачке оранизације као носиоца активности.

Омладина Лијешћа је дала свој допринос кроз пригоднее стихове посвећене времену од прије 28 година и читајући имена свих јунака чија имена се налазе на споменику у Лијешћу.

Предсједник Мјесне организације бораца Лијешће, Мирко Челар, у свом обраћању посебно ј нагласио значај окупљања на овом мјесту и преношење истине, чињеница и дешавања из времена рата како би генерације које долазе знале цијенити тековине.

blank

Челар је истакао и то да је сваке године све мање родитеља погинулих бораца на поменима јер су већ старији болеснији, а неки су нажалост и умрли. “Мада то и по самој људској природи и мора бити, генерације се смјењују, али оно што можемо је да их бар за живота цијенимо и помогнемо, да им оставимо поруку да њихови најмилији неће бити заборављени и да ће на овом мјесту увијек бити неко ко ће се сјетити 

Данас треба да се присјетимо свих који су својом вољом,пожртвовањем учествовали у ослобађању нашег Лијешћа, многобројних бораца,рањених и инвалида као и свих лијешћанских хероја који су дали животе за нашу слободу. Након 28. годинa Лијешће је опет велико,обновљено и успјешно у свим сферама друштвеног живота.

blank
Лијешће је било и остаће исконско српско село. Драги пријатељи срећан Вам дан ослобођења!!! „

У знак сјећања породице погинулих, представници Борачке организације, локалне управе и друге делегације, положили су цвијеће испред споменика.

Борачка организација Брод

 

blank