blank

У Дервенти је данас отворен Међународни дјечији фудбалски турнир на којем учествује 38 екипа са око 500  дјечака рођених од 2010. до 2013. године, у организацији Фудбалског клуба „Текстилац“ Дервента.

blank

Ова спортска манифестација и ове године се одржава под покровитељством градоначелника Дервенте Милорада Симића, а турнир је отворио замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

“Вријеме нас је послужило да се и данас дружимо по шести пут у Дервенти и надамо се да ћемо се дружити и убудуће. Честитам организаторима, али и свима вама који се одазивате турниру и добро нам дошли“, рекао је Јефтић.

blank

Он је додао да градска управа пружа подршку оваквим манифестацијама, као и раду свих спортских клубова у граду на Укрини.

„ Град Дервента на годишњем нивоу подржава омладину и спорт са 500.000 марака, док за подршку раду најмасовнијег клуба „Текстилац“ издвајамо око 160.000 КМ“, рекао је Јефтић.

Координатор Омладинског погона ФК „Текстилац“ Дејан Плиснић рекао  је да је главни циљ турнира добро дружење и стицање нових познанстава и спортских лекција.

blank

„Данас угошћавамо 38 екипа у четири категорије од којих ће четири првопласиране екипе добити пехаре и медаље, а предвиђене су и награде за најбоље појединце. Турнир је окупио екипе из цијеле БиХ, па су се тако одазвали фудбалери из Брчког, Бијељине, Бањалуке, Градишке, Тешња, Грачанице, Добоја и других и то су екипе чијим манифестацијама се и ми одазивамо“, рекао је Плиснић.

Он додај да учесници турнира имају одличне услове за игру.

Посавске новости 

blank