blank

Чланови Удружења Слатинаца из Горње Слатине код Шамца, који живе и раде у Швајцарској су подијелили 57 пакетића и симболичну новчану помоћ по 50 КМ за дјецу из Центра за подршку породицама дјеце са потешкоћама у развоју “Дјеца сунца”.

“Сваке године око 100 породица из Горње Слатине које живе и раде у Швајцарској организују “Слатинске сусрете” и том приликом прикупе помоћ онима којима је потребна”, рекао је доскорашњи предсједник Удружења Слатинаца У Швајцарској Марко Милићевић.

Он је рекао да је Удружење активно 20 година и помаже социјално угроженим породицама.

“Прије пет година почели смо за Божић да дијелимо пакетиће дјеци из Центра за подршку породицама дјеце са потешкоћама у развоју “Дјеца сунца””, каже Милићевић и додаје да ће наставити са хуманитарним радом.

blank

Он је подсјетио  да имају стандардну активност и помажу им и у току године, те су им у 2022. години помогли око организације одласка на излет у золошки врт у Београд а у 2021. години  омогућили посјету  бањи „Терме“ на Озрену и др.

„Нас покреће хуманост. Ова дјеца су дио нашег друштва,  желимо да имају третман као и сва друга дјеца, морају имати пажњу. Новчана помоћ није нешто стимулативна, али пажња даје додатну мотивацију да дјеца нису запостављена од друштва, а ми који радимо у иностранству смо у могућности, да одвојимо  одређену суму сваке године за помоћ нашој дјеци“, наводи Милићевић.

Предсједник Центра за подршку породицама дјеце са потешкоћама у развоју “Дјеца сунца”, Тања Нинковић каже да чланови Удружења Слатинаца пету годину уручују пакетиће и новчана средства, на чему су им захвални.

Светлана Павловић

blank