blank

У  Центру за културу  уручена признања најбољим спортистима Дервенте у 2020.години. Дервентски лист је ,као и претходних година, био носилац активности за избор најбољег спортисте и спортског колектива . Ове године спортска такмичења  су  обављена у околностима које  је одређивала пандемија корона вируса,а  дервентски спортисти су се показали као веома успјешни на такмичењима која су одржана.

Директор Дервентског листа  Чедо Вујичић је истакао да је настављен континуитет избора најбољих спортиста општине и да ће лист афирмисати убудуће сваку спортску активност, сваки резултат и домет свих дервентских спортиста.

blank

„ЈП  Дервентски лист  и Радио Дервента“  више од једне деценије организује избор  најбољег спортисте општине Дервента. Нажалост, при крају смо једне године која је за многе била тешка, а за спортисте можда изузетно тешка. Прекинута су им нека такмичења , нека одложена,а  када су дошли у позицију да се такмиче, то је  било без публике .А спорт без публике није бесмислен али губи драж. Одлучили смо да ове године ипак  не прекидамо традицију додјеле признања најбољим спортистима,да то учинимо на начин како нам прописане мјере дозвољавају. Спортисти воле када њихов рад и резултате прати већи број људи “,рекао је Вујичић и изразио наду да ће идуће године избор спортисте године бити одржан у бољим околностима.

За најбољег спортисту 2020.године у мушкој конкуренцији проглашен је Стефан Бојанић ,члан Боксерског клуба“Дервента“ који је рекао да му је награда подстрек за будућа такмичења и за боље резултате у наредним годинама.Ове године Стефан је побједник првенства Републике Српске .

За најбољег спортисту у женској конкуренцији проглашена је Марина Цвијановић, члан женског  Рукометног клуба „Дервента“.

„Награда ми значи веома много и мени и мом рукометном клубу. Иза ове награде је веома много труда  јер већ једанаест година тренирам рукомет. Ову сезону се посебно трудимо, с обзиром да смо већ ушли у Прву лигу“, истакла је Цвијановићева.

За најперспективнијег спортисту проглашен је Срђан Теофиловић, члан Боксерског клуба „Дервента“ који  је истакао да му награда много значи у напредовању у боксу јер намјерава да се њиме професионално бави  у будућности.

Титулу најбољег  спортског колектива  понио  је Боксерски клуб „Дервента“.Тренер клуба Славен Теофиловић  је истакао да је ова година била специфична и да су отказана многа такмичења.

“Захвалио би се свим члановима клуба,тамичарима који су допринијели овом успјеху и жирију који је препознао наш рад и додијелио нам ову титулу која много значи али и тјера нас да морамо наставити са оваквим успјесима. Ове године смо се посветили државним првенствима  пошто нам је то одскочна даска за много већа такмичења ,европска и свјетска првенства која нажалост нису могла бити одржана због ове ситуације“, рекао је  Теофиловић.

Честитке најбољим спортистима упутио је начелник Симић који им је и уручио награде и пехаре и пожелио још много успјеха на будућим такмичењима.

„Једна лијепа свечаност у специфичним условима али ништа то није умањило значај ове манифестације. Спорт је једна фантастична прича гдје се промовишу млади људи и људи зналци када је у питању млади нараштај. Ми смо у прилици издвојити средства  за спорт у износу од скоро пола милиона на годишњем нивоу из буџета општине. И сигурно то није довољно али спорт не  смије да буде само профитабилан, треба мало и ентузијазма и љубави. Ово је данас спортска есенција Дервенте, ово су најбољи које имамо и  који представљају  Дервенту“, истакао је Симић и поручио да ће спортисти и убудуће имати његову пуну подршку те додао:

“Увијек смо отворени када су млади људи  и спорт  у питању.“

 Извор: Општина Дервента

 

blank