blank

Поводом  5.децембра ,Међународног дана волонтера , данас су у Општинској организацији Црвеног крста уручене захвалнице Црвеног крста Републике Српске истакнутим волонтерима и активистима ове организације за пружену помоћ, изражену племенитост, доброту и љубав према човјеку, а  који су се од избијања пандемије корона вируса ставили на располагање Црвеном крсту и Цивилној заштити на локалном нивоу.

По избијању пандемије , уз велику помоћ  Општинске Цивилне заштите, на располагање се ставило тридесет волонтера.

„То су момци и дјевојке  који су се одмах по избијању пандемије ставили на располагање Црвеном крсту за активности на терену. Посебно морам истаћи волонтере Цивилне заштите са којима смо одмах били добро увезани и организовани. На први удар короне организовали смо подјелу хране и лијекова лицима која су стара и болесна или која су због одлуке кризних штабова имала забрану кретања“, рекао је секретар  Општинске организације Црвеног крста Радислав  Кујунџић и упутио честитке свим волонтерима свијета и  захвалио  се дервентским волонетрима на пруженој помоћи и сарадњи. Он је такође истакао велику помоћ  локалне заједнице у обављању активности  те помоћ Дома здравља, полиције и ватрогасне јединице.

blank

Једна од истакнутих и најактивнијих волонтера је Сумеја  Бечић из Дервенте.“ Помагала сам људима у оквиру активности и помоћи Црвеног крста од почетка пандемије али сам и сама помагала у достави лијекова и хране људима који се нису могли кретати,а нису имали никога да им достави храну, лијекове и остале потрепштине. Била ми је част да помогнем људима и драго ми је да су ми људи указали повјерење.И даље ћу остати активан волонтер Црвеног крста“рекла је Бечићева.

Захвалнице је добило шеснаест волонтера из Дервенте, и то Жељко Каиновић, Зоран Мишић,Борислав Миоданић, Мићо Тепић, Момир Станић,Александар  Богосавац,Сумеја Бечић, Тамара Тодорић, Миленко Цвјетковић, Никола Ђурић, Срђан Црнић,Александар Пејанић,Мирна Раилић, Душан Вујичић, Александар Цвијановић и Милош Митровић. Захвалнице им је уручио секретар  ОО ЦК Кујунџић.

Општина Дервента

 

blank