blank

Борачка организација општине Брод уз подршку локалне управе, Поводом 8. марта – Међународног дана жена, данас је уприличила је традиционални пријем и дружење са мајкама погинулих бораца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

blank

Свечани пријем је уприличен за 54 мајке погинулих бораца , којима су уручени новчани поклони од 200 КМ, цвијет као симбол пажње и уникатна честитка, поклон Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Корак наде“,

Предсједник општинске Борачке организације Зоран Видић подсјетио је да већ 14 година, поводом 8. марта,организују пријем за мајке погинулих бораца.

“Знамо да  туга и бол  мајки која су изгубиле синове никада не престају. Дале су највише што су имале за слободу и Републику Српску. Сјећање на пале борце је наша трајна обавеза, а мајкама морамо бити подршка, не само на овај дан, него констатно пружати им помоћ и рјешавати њихове проблеме”,нагласио је Видић.

Ана Ненадић, мајка погинулог борца Војске Републике Српске, сматра данашњи пријем од великог значаја за породице које су у протеклом рату изгубиле најближе чланове.

” Моја туга за сином никада неће проћи, али лијепа ријеч утјехе и пружена рука пријатељства за мене, као мајку, значи пуно“, истакла је седамдесетпетогодишња Ана.

За седамдесетседмогодишњу Наду Бачић пригодан знак пажње поводом Дана жена значи много јер је, како каже, у оваквим тренуцима свјесна да и поред немјерљивог губитка није остала сама.

“Много нам значи што нас нису заборавили. Имамо увјек подршку од руководства Борачке организације и општине Брод, увијек су уз нас и хвала им на томе,“, рекла је Нада.

blank

Данашњем пријему присуствовао је и начелник општине Брод Зоран Видић са сарадницима.

Начелник Видић рекао је да локална заједница настоји да помогне свим борачким категоријама, те да и данашњи пријем представља знак пажње и поштовања према онима који су у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату изгубили своје најмилије.

“Ове мајке дале су највише за Републику Српску и због тога је наша обавеза да им посветимо посебну пажњу”,нагласио је начелник Видић.

blank

blank

Пријем је почео окупљањем мајки у Спомен-соби гдје се налазе фотографије њихових погинулих синова и гдје су мајке упалиле свијеће. 

ПН

blank