У БРОДУ БОЖИЋНИ ДАРОВИ ЗА БОРАЧКЕ ПОРОДИЦЕ

0
213
blank
blank

И овогодишњих Божићних празника Борачка организација Брод организовала је помоћ за борце и породице умрлих бораца.

У сарадњи са мјесним одборима, подијељено је стотину прехрамбено-хигијенских пакета за оне који су незапослени, немају редовних примања, који су болесни или се налазе у тежем стању из разних разлога. Пакети су у вриједности од 100,00 КМ. Нажалост, због короне, због болести, старости, а и великог поскупљења, многе наше породице се налазе у тешком стању и не могу себи да обезбиједе основне намирнице, па је то био и разлог да се ове године одлучимо да помоћ буде у виду пакета хране.

blank

За већи број наших чланова помоћ је уручена преко МОБ на кућну адресу.

Свјесни смо да је ово скромна помоћ, да има још породица којима је оваква помоћ потребна, али се и надамо да ће ова нова година, која је пред нама, донијети боље материјално стање, да ћемо се изборити за боља примања из области борачко инвалидске заштите и да ће се створити услови за више запошљавања и да ће већина њих моћи себи да обезбиједе достојанствен живот.

blank

blank

Средства за набавку пакета помоћи, тачније 10,000,00 КМ, обезбиједила је општина Брод у складу са Одлуком о допунским правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, а која од почетка ове године ступила на снагу са новијим и уређеним одредбама, а чију израду је иницирала Борачка организација.

Извор: Борачка организација Брод

blank