blank

Малишани из Јавне установе предшколства “Бели Анђео“ 13. октобра су свом граду поклонили манифестацију под називом “Јесењи маскембал“, уприличену поводом Дјечије недјеље која се ове године обиљежава под слоганом „По-дијели радост, знање, љубав”.

У брижљиво израђеним костимима, украшеним сувим лишћем и плодовима јесени,  дјеца узраста од три до шест година,  у пратњи васпитача прошетало је од своје установе до Градског парка гдје је приређен пригодан програм.

blank

Својом љепотом, маштовитошћу и креативношћу костима скренули су пажњу многих пролазника, мамећи изразе искреног одушевљења и дивљења.

Марјана Папић, васпитач, истиче да су поред низа манифестација  организовали и традиционални јесењи маскембал, којим малишани симболично  поздрављају  долазак јесени и дају допринос обиљежавању “Октобарских свечаности слободе“.

blank

Tоком програма се могло чути да је обиљежавање „Дјечије недјеље“ одлична прилика да се укаже на права дјеце, друштвене бриге за дјецу и јачања одговорности свих који брину о најмлађим.

blank

 

Истакли су да предшколски одгој има важан значај за будући живот дјеце, њихово здравље, учење, социјалне односе и развој у цјелини, а то је управо оно што се у вртићу малишанима свакодневно пружа.

Д.И./ Радио Брод

 

blank